Hoe maak je zelf een koof voor je led inbouwspots?

Het plaatsen van een koof in je woonkamer of keuken zorgt voor meerdere voordelen. Zo heb je op deze manier een mooie en sfeervolle afwerking voor je led inbouwspots, en daarnaast heb je zo geen last van bedradingen die bij het plaatsen van de spots komen kijken. Deze draden kun je namelijk gemakkelijk in de koof wegwerken. Het lijkt misschien lastig om een koof voor je led inbouwspots te plaatsen, maar in de praktijk valt dit heel erg mee. Lees verder hoe je dit gemakkelijk zelf kunt doen.

zelf koof ledverlichting maken

Ontwerp en het maken van een frame

Ten eerste is het van belang om te kijken waar je de koof met led inbouwspots precies wilt plaatsen, en op welke manier de lampen erin moeten komen. Vervolgens kun je alles gaan opmeten en uittekenen op papier. Wanneer je een goed plan hebt opgesteld, gaat het opbouwen van een frame ook een stuk gemakkelijker. Dit kun je doen door je houten regelwerk of houten balken met behulp van slagpluggen in de muren te plaatsen. Zorg ervoor dat je na elke 30 centimeter hout een haaks stuk aan het frame bevestigt, om later de afwerking aan te monteren.

Afwerking en plaatsing van led inbouwspots

Nu het frame is gebouwd, kan je hem gaan afwerken met gips- of stucplaten. Deze platen zaag je in de juiste maat, om ze vervolgens op elke 30 centimeter met gipsschroeven af te maken. Eventueel kun je je koof nu schilderen of behangen. Om er led inbouwspots in te plaatsen, teken je eerst gaten in de grootte van de spots op de gewenste plekken. Zo weet je precies waar je moet boren, zodat je fouten kunt voorkomen. Nu kun je de gaten gaan boren, en de led inbouwspots er gemakkelijk in plaatsen. De draden kun je mooi wegwerken in de koof zelf. Zo kun je gaan genieten van een mooie én makkelijke sfeerverlichting in je huis!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *